Figyelem! Kérem a Tisztelt Hallgatókat, hogy az anyag folytonos frissítése miatt mindig csak az aktuális heti anyagot töltsék le!

 

blokk

a mérés pontos címe

I. TERMODINAMIKA

1.

Sók oldáshőjének és hidratációhőjének meghatározása kalorimetriás módszerrel - Higanyos hőmérő hitelesítése, kalibrálása

2.

Reakció termodinamikai adatainak (reakcióhő, entrópiaváltozás, szabadentalpia-változás, affinitás) meghatározása

és

Gyenge színes sav disszociációállandójának meghatározása spektrofotometriás úton

II. ELEGYEK; FÁZISEGYENSÚLYOK

3.

Egyensúlyi gőznyomás meghatározása sztatikus módszerrel, párolgáshő és párolgási entrópia kiszámítása

4.

Szilárd anyag (esetleg só) oldhatóságának meghatározása; oldáshő kiszámítása

vagy

Koncentráció és disszociációfok meghatározása fagyáspontcsökkenés mérésével

5.

Ötvözetek termikus analízise

III. REAKCIÓKINETIKA; TRANSZPORTFOLYAMATOK

6.

A metil-acetát elszappanosítási sebességének meghatározása az elektromos vezetés útján; a reakció aktiválási energiájának meghatározása

7.

A KMnO4 és az (COOH)2 közötti reakció vizsgálata  (pdf formátum, linkek nélkül)

8.

H3O+ - ion átviteli számának meghatározása mozgó határfelület módszerével

vagy

Diffúziós együttható meghatározása szabad diffúzióval

IV. ELEKTROKÉMIA

9.

Az elektromotoros erő mérése; galváncellák tanulmányozása

és

Cukoroldat koncentrációjának meghatározása a forgatóképesség mérésével.

10.

Elektrolízis tanulmányozása

és

pH mérése hidrogénelektróddal

Vissza